Puberteits-informatie.nl
Home » Ouders

Ouders

 

Elk kind komt in de puberteit. Onder invloed van hormonen gaat het lichaam veranderen. Ook de hersenen maken een grote verandering door. Dit betekent dat er in het gedrag van je kind veel verandert. Dit begint al in de laatste klassen van de basisschool.

Pubers gaan interesse krijgen in elkaar en ze nemen afstand van hun ouders. Ze zoeken hun eigen weg. Ze zetten zich soms af tegen ouders, school en maatschappij.

De puberteit brengt veel veranderingen. Niet alleen voor het kind maar ook voor de ouders en omgeving. De meeste pubers komen deze tijd van verandering en onzekerheid goed door. Ouders kunnen zich zorgen maken of niet weten hoe ze met hun puber om moeten gaan. Dan is het heel verstandig om er tijdig met iemand over te praten. Het kan zorgen wegnemen en maken dat het weer leuk is in huis.

Soms is er meer aan de hand en kost het ouders moeite om hun kind naar volwassenheid te begeleiden. Alcohol, drugs, spijbelen of crimineel gedrag maar ook soms psychische problemen kunnen veel zorgen met zich meebrengen. Specifieke hulp is dan nodig.

 

 

seksualiteit

 

 

 

 

 

De meeste vragen die per mail aan het JIP gesteld worden, gaan over seks en seksualiteit. We willen je in dit deel van de site alles vertellen over seksualiteit. 

 Boven het menu aan de linkerkant zie je 'faq''links' en 'woordenboek'.
Bij faq kun je de veelgestelde vragen lezen. Misschien kun je er ook een antwoord op jouw vraag tussen vinden, of vind je het leuk om te lezen wat anderen voor soort vragen stellen aan het JIP.
Bij links kun je een aantal goede links naar sites vinden die ook informatie over seks en seksualiteit hebben.
In het woordenboek kun je woorden op zoeken die over seks of seksualiteit gaan.